Att förändra världen. Låter stort, men ändå en känsla som många av någon gång under livet känner. Vem kan göra det och hur?

“Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it’s the only thing that ever has” – Margareth Mead

All förändring börjar precis på det sättet. Inom någon, inom några få. Precis som ett träd en gång är ett frö. Ett väldigt liter frö som innehåller ritningen till ett helt träd.

Många känner idag att de vill förändra världen, men inte beredda att förändra sig själva. Visa vägen, var beredd att se vem du är. Var beredd att utveckla dig själv. Allt som inte utvecklas avvecklas. Varför? För att förändring är det enda konstanta. Och just nu går den i snabbare takt än någonsin i människans historia.

För att göra en förändring av jaget måste man våga öppna upp och gå inåt. Reflektera, meditera kalla det vad du vill. Men att rikta om uppmärksamheten, att börja observera sig själv är ett stort steg i personlig utveckling. Här pratar man inom yogan att gå från att reagera till att agera. Väldigt lika ord, väldigt stor skillnad i handling. Därifrån är allt möjligt

Har du kommit på dig själv någon gång mitt i reaktion, vad hände där? Grattis i så fall, där har dy lyckats se dig själv utifrån.

Inga fler artiklar
sv_SESwedish